hello (:

dimulakan dengan بسم الله,
disudahi dengan الحمد الله

Saturday, December 31, 2011

selamat gigi baru

(tangan diangkat. bersedia untuk dihayunkan seperti rapper sejati. bermula)

jika hidup bukan untuk bersuka ria
jadi hidup ini ditujukan adalah untuk apa? mengapa?
kita mampu bernafas.
melalui zarah zarah oksigen tumbuhan yang tumbuh dari tanah hingga ke atas;
semakin hari semakin dia bertanya
keliru dengan arah tuju setelah dia semakin dewasa
dia lah seorang pemuda;
seorang pemikir dan seorang pemaju bangsa
tetapi sejenak seketika
dia buntu pabila bicara tentang agama.
dibesarkan dari sebuah keluarga
di mana wiski dan arak wajib berada di atas meja
di belakang kaunter, usah ditanya,
botol botol kaca mampu bertahan sebulan dua.
melihat pula gelagat kawan kawannya
pulang ke rumah se'awal' pukul dua, ouh tidak, jam dinding menendang pukul tiga
terdapat pula parti liar di bukit damansara
kewarasan tidak menjadi agenda utama
kiri dikatanya kanan, kanan dikatanya depan
minda sukar mentafsir beza antara dinding dengan pemadam papan hitam.
.....

okay sampai situ dulu. lagu ni aku dapat ilham bila tengah nyanyi lagu alhamdulillah tengah tengah malam semalam. ouh ye. tyme orang tengah sibuk sibuk sambut tahun baru masihi, aku ada gigi baru nak tumbuh kat rahang aku ni. papapon, selamat sambung bercutii :D

4 comments:

aRinarRe said...

High five weyh! gigi aku pun baru tumbuh bhahahaha what a way to celebrate New Year with a wisdom tooth :D tapi sakit mcm fuishoo -.-

fif said...

aku makan sehari sekali je bhai. diet la katakan. cis. tapi serius la sakit masa nak mengunyah. makanan pon boleh jadik musuh utama -.-

fiena said...

baru nak tumbuh gigi bongsu ke fiff? hohoho~ selamat makan ;D

fif said...

haha. jahat giler ayat. makan sup memang takdahal la enn :D