hello (:

dimulakan dengan بسم الله,
disudahi dengan الحمد الله

Wednesday, March 30, 2011

ketiganya

misi petang td mmg mengancam jiwa, raga dan nyawa seorg kaki tido tegar mcm aku ni. for the first time in a long, looonggg time i set my foot in my 3rd primary school. yg pertamanya di sk bandar baru selayang. yg keduanya di sk seksyen 7. yg ketiganya di sk seksyen 6 kota damansara dan yg keempatnya di sk seri perling dua, johor bahru yg tercinta.

campak sejarah jauh2.  jejak kaki kt sana aku macam biasa buat kpala sndri, bertindak sepertinya sekolah tersebut hak milik aku yg punya. takde plak guard yg jaga pagar td, senang je aku ronda2 masuk skola. kena report kt pibg ni!

kt sana, aku ternampak papan tanda paling epik sejak zaman aku kiut miut memakai baju pengawas warna kuning berseluar maroon. gampank smart combination kaler tersebut.

papan tanda yg dibicarakan.

mungkin korg tak nmpk ape yg aku nmpk tp papan tanda ni byk mengubah cara hidup aku sejak kecik lg. aku tanya cikgu yg tidak teringat nama beliau dahulu kala psl maksud ayat papan tanda tu, beliau yg aku tidak teringat namanya berbicara;

"u can choose not to come to school and play truant, but instead u ride with that blue bike of yours to seek any knowledge that u can gain here and for that reason, i congratulates u and all of ur friends for making the right choice." - nameless teacher.

(based on a true story of afif amin, a boy who once thinks that going to school was just to gain duit poket of rm2 everyday from his abah.)

3 comments:

aRinarRe said...

aku rasa dekat lima minit aku stare gambar ni, thinking that you didn't notice the spelling error: SYABASH. LOL. baru nak kutuk sk kota damansara xP

nazrin syafiq said...

are u sure the spelling is SYABASH??
or is it SYABAS!!??

fif said...

arina rabun tahap terok!